Produse VELCRO® Brand

Sisteme de prindere si fixare „hook & loop” (carlig si bucla)

  • Sistemele de prindere si fixare din poliamida, sunt formate din doua componente de asamblare: hook (partea cu carlige) si loop (partea cu bucle). Banda tesuta “hook” este compusa din carlige minuscule, flexibile care se asambleaza cu partea formata din bucle foarte mici si moi (“loop”). Prin presarea celor doua componente se obtine o inchidere reglabila si foarte sigura. Sistemele de prindere si fixare sunt disponibile intr-o mare varietate de rezistenta a carligelor si a ciclului de viata al benzilor.
  • “Hook&loop” ofera solutii de prindere si fixare adeseori invizibile, dar de cele mai multe ori indispensabile. Este puterea tacuta a mii de articole folosite zi de zi.
  • Sistemele de prindere si fixare “hook&loop” se produc pentru o mare varietate de aplicatii industriale. Aceasta gama variaza de la curele de prindere pana la solutii personalizate pentru industria auto.
  • Se disting trei segmente de piata: Medical, Auto si Industrie. Aceste trei sectoare acorda un plus de valoare calitatii tuturor produselor noastre.
  • Gama de produse include peste 40.000 de articole, multe fiind disponibile din stoc. Scopul nostru este de a oferi clientilor un produs “made-to-measure”. Unul dintre motivele pentru care suntem capabili de a face acest lucru este mentinerea controlului asupra intregului proces de producție.

 

Istoria hook & loop

La inceputul anilor 1941, inventatorul elvetian George de Mestral era intr-o plimbare cu cainele sau … La intoarcerea acasa el a observat ca blana cainelui precum si pantalonii sai, erau acoperite cu scaieti.

Curiozitatea sa de inventator l-a determinat sa studieze acesti ciulini la microscop, unde a descoperit forma naturala de carlig a acestora.

Aceasta descoperire avea sa devina baza pentru un sistem unic de prindere format din doua parti – una rigida cu carlige, precum scaietele si alta moale cu multe bucle, precum tesatura pantalonilor sai.

A fost langa dumneavoastra atata vreme cat l-ati avut, dar suntem siguri ca nu stiti in cate feluri va poate influenta viata. De la a va tine fixati in picioare pantofii sport si pana la ancorarea echipamentelor NASA pe navetele spatiale, sistemele hook & loop au furnizat solutii simple de prindere si fixare, depozitare si rezolvare a problemelor de organizare.

 

VELCRO® si ALFATEX® Brand hook & loop sunt furnizate de Velcro Companies

 

În anul 2015 Alfatex a fost achiziționat de catre Velcro Companies, lider mondial în soluțiile de prindere si fixare hook & loop. Prin această achiziție, Velcro Companies și Alfatex au reușit să-și unească forțele pentru a-și mări portofoliul de produse, pentru a-si extinde capacitățile operaționale și pentru a accelera dezvoltarea de noi produse.